Annons
10 februari 2010

Läsarfråga: Vill inte gå upp i vikt igen..

Fråga:

Jag har bantat som en tok i 2 år drygt nu.. gått ner 40 kg på ett år och hållt vikten sen..tränat mycket och mkt promenader ätit reductil med god effekt..äter det inte längre då det slutade funka..vägde 65 och var lycklig…tränad och 1.65cm lång…men nu har jag haft en dålig höst…gått upp till 70 och hamnat i nutrilett fällan..äter vanlig middag och tränar 6 dagar i veckan.. med core, step up och bodypump och löpning och prommenader…. vågar inte väga mig nu tror jag kasnke gått ner till 69..har blivit så att jag börjat hetsäta och kräks istället nu.. 🙁   blir så sjukt sugen ..men är ej hungrig och får panik sen..vill ju komma tillbaka till 65 igen….köpt en massa konstiga bantingpiller via nätet blivit riktigt sjuk ett par gånger.. detta har blivit ångest ordentligt för mig.

 Behöver verkligen tips hur jag skall våga äta mat, och hur många kalorier ska jag hålla mig till för att kroppen ska inte hamna i svältläge.. då jag tränar mkt…och få bukt med sötsuget som jag tror har blivit så här pga ångest lixom..just nu försöker jag med frukt på kvällen då det är som värst…jobbigast är ju att få ångest så fort  man unnar sig nått ! typ fredag kväll hemma med familjen,…. 🙁

 HJÄLP !

Svar:

Det här bör du ta dig ur så snart du kan! Och det är lika bra att göra det idag, eller hur?

Fokusera på din träning och undvik nutrilett. Välj att äta frukost, lunch och middag, plus en eller två frukter på förmiddagen och eftermiddagen. Du ska satsa på varm mat när du äter som ger en bättre mättnad och se till att halva din tallrik består av grönsaker, rotfrukter, frukt eller bär, som gör att du äter lite mindre av maten. Din måltid ska ta ca 12 minuter så lägg ner besticken och tugga, känn smakerna och njut. Jag anar att du behöver något som kvällsmål och då kan du ta en kopp te, en grov smörgås och ett kokt ägg.

Du behöver vara stark och visa för dig själv att du grejar det här. Bestäm dig för att just fredag kväll eller lördag kväll är en dag då du äter något extra som du tycker om – och det är helt ok!! Handla bara hem lite av det där ”extra”, och ha inte sånt hemma i veckorna. Unna dig mycket frukt och grönt som du köper hem två gånger i veckan så att det är fräscht när du ska tillaga det. Du vet hur du mådde vid 65 kg och du vill dit! Hur kände du då? Hur mådde du? Nu är det bara att fokusera på hur du ska ta dig dit. Tänk så här: ”Från och med nu väljer jag att göra något gott för mig själv och det är att äta bra!”

När du får det där enorma suget så gå och gör något annat tex gå och titta på om dina barn ligger och sover gott i sängen. Städa en låda! Men det allra bästa är att tänka:” Jag har bestämt mig för att ge mig själv en present och det är att välja bra mat i normala mängder! Det är inte normalt att hetsäta och kräkas så det är något jag väljer bort helt och hållet!” Om du har ett bra förhållande till mat så kommer dina barn att få det.

 Lycka till!

Hälsningar

Susanne

42-15529889

Läs mer om:  matsug, sug, viktuppgång

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar