Annons
11 januari 2011

Tips för goda matvanor!

Ja, nu när januari dyker upp och ett nytt år startar så kommer den där extra viljan att vilja göra förändringar till det bättre. Nu ska vi börja äta bättre och komma igång med träningen och därmed må toppen! Jag vill tipsa om goda mat- och träningsvanor men också påminna dig om livspusslet. Ett stressigt jobb, en dålig relation och för lite sömn kommer att påverka oss även om vi äter och tränar bra!

Så nu när det nya året startat så se över ditt livspussel , hur kan du minska stressen i vardagen och på jobbet, få bättre sömn, och prioritera rätt i det sociala och så vidare.

Men nu till den del i livspusslet som jag vill trycka lite mer på, nämligen maten. Här kommer mina tips till Dig:

– Skriv matlistor och inköpslistor för 3 veckor! Då minskar impulsköpen och därmed impulsätandet!

– Skaffa en matklocka och se till att få till din måltidsordning! Frukost, lunch och middag på samma tidpunkter varje dag samt 2 mellanmål strategisk utplacerade då du vet att du brukar bli hungrig eller sugen.

!

– Se till att sätta varningstriangel på mat/livsmedel som triggar igång ditt sötsug – ha inte dessa hemma.

– Använd 2-minuters regeln – få impulskontroll. Många beslut blir bättre efter en stunds eftertanke.

– Ta en portion mat och låt det ta ca 12-15 minuter från det att första tuggan tas till den sista. Du känner dig förmodligen ganska nöjd då och risken minskar att du tar mer! Nöjd istället för proppmätt!

Glöm inte motionen! Det finns så många vinster av träning varav en är bättre sömn!

Lycka till!
Hälsningar
Susanne

Kommentarer

 1. anfi,  14 januari, 2011 21:40

  Hej !!

  Jag kör stenhårt på era program. Har lyckats gå ner tolv kilo på 1,5 år. Nu är jag 77-8. skall ner till 70 innan jag ger mig.

  Annfi

 2. sussi,  24 januari, 2011 10:26

  Åh va kul Annfi! Grattis! Det är så kul att höra! En viktstabilisering kan bli så mycket enklare när viktnedgången har tagit lite tid! Härligt jobbat och grattis!
  Bästa hälsningar Susanne Gustafsson

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar