Annons
19 februari 2010

Läsarfråga: Ska jag göra som Carolina Gynning?

Fråga:

Jag funderar på att börja med läkemedlet Reductil. Vet du om det har några bieffekter? Kan jag få det utskrivet av läkare? Jag är 23 år, 169 cm lång och väger 69 kg. Har blivit helt besatt av mat och träning. Vill konstant gå ner i vikt, men det går så långsamt. Min träning är högintensiv. Springer rundor på 45–60 minuter, tränar body attack och styrketräning. När man läser om kändisar som Carolina Gynning som ätit Reductil och fått ett fantastiskt resultat då kan det väl inte vara så farligt?
Emma

Svar:

Reductil är receptbelagt och kan ge biverkningar som högt blodtryck, förstoppning, illamående, muntorrhet, yrsel, huvudvärk, oro, svettningar med mera.

Jag rekommenderar inte att du äter Reductil. Du skulle nog inte heller få det utskrivet av läkare eftersom du inte har någon egentlig övervikt.

Jag förstår din frustration över att det går långsamt – men det är en lugn viktnedgång som är den bästa! Genom din träning och med nyttig mat i lagom mängder kommer du garanterat att minska i vikt. Det kommer dessutom att bli lättare för dig att hålla den nya vikten om du går ner på ett sunt sätt i stället för att ta till mediciner eller dramatiska bantningsmetoder.

Börja med att minska dina portioner något, men inte för mycket eftersom du tränar högintensivt. Se till att äta frukost, lunch och middag samt två mellanmål varje dag. Det är bra om din lunch och middag är lagade, varma måltider. Det gör att du känner dig mätt och nöjd längre.

Jag rekommenderar dig att äta kolhydrater (pasta/ris/ potatis/ bröd/ bulgur/ couscous) till lunch och middag så att du får energi till träningen och kan få maximal effekt av den. Ät mycket frukt, grönsaker och rotfrukter.

Låt viktnedgången ta tid och du får en mycket snyggare kropp än Carolina Gynning och andra kändisar! Och du, njut av din träning och maten du äter!

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar