Annons
20 april 2011

Recept för bra viktminskning=motion + lågkaloridiet

Här kommer ännu en studie som talar för att en kalorifattig kost och regelbunden motion ger den bästa viktminskningen. Cancer Research Center har i sin studie funnit att kombinationen bra kost och motion är de mest effektiva när det gäller att förlora vikt och kroppsfett jämfört med att enbart göra en förändring i kost- eller motionsvanorna.

I den här studien ingick kvinnor i åldern 50-75, med ett BMI över 26. Majoriteten av kvinnorna i studien som både förbättrat sin diet och utövat regelbunden motion har i genomsnitt gått ner nästan 11 procent av sin startvikt, vilket var mer än studiens mål på 10 procent.
Man kunde konstatera att även om en sådan grad av viktminskning inte kan få den kraftigt överviktige personen till normal vikt, så kan det ge hälsovinster så som minskad risk för diabetes, hjärtsjukdomar och cancer.”

Gruppen som kombinerade motion och kalorifattig kost motionerade 45 minuter moderat till intensivt fem dagar per vecka (varav tre dagar på en träningsanläggning). Kaloriintaget låg mellan 1200-2000 kcal per dag.

Studien fann också att kvinnor som förlorat mest i vikt och kroppsfett använde en matdagbok, och skrev ner allt de åt och drack. Andra strategier som förknippades med de mest framgångsrika viktminskningarna var att laga mat hemma och äta ute mer sällan.

Så nu när vårsolen skiner på en klarblå himmel är det bara att ge sig ut på långa promenader med eller utan stavar, ut i löpspåret eller upp på cykeln och trampa. Även om du inte vill gå ner i vikt så är ju vinsterna av regelbunden motion otroligt många, tex du minskar stressnivån, sover bättre, stärker upp kroppen och blir piggare. För att öka motivationen kanske ett par nya träningsskor skulle vara på sin plats. Jag upptäckte nämligen att mina är lite för gamla!

Soliga hälsningar Susanne

Källa: Fred Hutchinson Cancer Research Center

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar