Annons
16 februari 2010

Läsarfråga: Orken tryter efter träningspassen

Fråga:

Jag springer 5 kilometer 2–3 gånger i veckan och går med stavar cirka 2 mil i veckan. Senaste tiden har jag känt mig helt slut efter träningen. Kroppen känns tung och jag är jättetrött. Jag är 45 år, väger 60 kg, 1,60 lång. Jag lagar MåBra-mat och lägger till mer proteiner efter träning. När jag provade med att ta proteindrinkar efter träningen uteblev tröttheten. Men jag föredrar riktig mat framför pulver och drycker. Vad kan jag äta eller dricka i stället?Janette

Svar:

Tröttheten kan bero på att du får i dig för lite kolhydrater, eftersom du tränar mycket. Ät lite mer potatis, ris och pasta till dina måltider när du ska träna. Pröva detta under två veckor för att se om det hjälper. Du kommer inte att gå upp i vikt av att öka kolhydratintaget något.

Jag håller med dig om att det är bättre att äta mat i stället för att laborera med drycker. Det kostar pengar och dryckerna ger sämre mättnad än vanlig mat.

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar