Annons
27 januari 2010

Naglar och hår

Namn: Irene
 
Fråga:
Sen en tid tillbaka har jag tappat mycket hår så jag är lite tunn på huvudet nu. samtidigt har jag jätte sköra naglar de bryts så fort de växt ut en millimeter, får inga naglar alls utan de bryts av eller skivas av. börjat med B12 sen en månad eller så finns det något annat jag kan göra?

// Irene


Svar:

Hej Irene,

Det är jättesvårt att svara på för det behöver inte alls bero på vad du äter. Det kan vara hormonellt. Jag tycker att du ska kontakta läkare för att få råd. Om det är så att du äter väldigt undermåligt och inte får i dig allt du behöver så kan självklart hår, hud och naglar och resten av kroppen reagera. Du skulle kunna testa med en multivitamintablett, tex Mitt val kvinna. Men jag tycker du ska rådgöra med läkare. Naglar kan må gott av nagelbandsolja som du masserar varje kväll innan läggdags (gör jag själv pga sköra naglar).

 Lycka till!

Mvh Susanne Gustafsson, leg dietist

Läs mer om:  mineraler, Vitaminer

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar