Annons
8 februari 2010

Matplanering


Hej

Jag har ibland riktigt maratondagar/kväll i mitt jobb, vilket gör det svårt att planera vad, när och hur mycket jag ska äta. Äter frukost vid halv sju-sju, frukt till mellanmål på fm, lunch runt 12.00, sen blir det frukt igen(ibland flera stycken). Sen har jag kvällsmöte vid 18.00 och kanske inte är hemma förrän 21.00.

På dessa kvällsmöten så serveras ofta kaffe och någon mjuk, ljus fralla med ost. Jag försöker undvika att äta dessa utan kanske tar en drickyoughurt eller en flaska smoothie och en banan. När jag sen kommer hem på kvällen är jag ofta hungrig och då vet jag inte riktigt vad jag ska äta för att det inte ska bli för mycket.


Andra dagar när jag inte har kvällsmöten så äter jag ett lagat mål mat vid 18.00 ca och sen kanske det blir en frukt på kvällen om jag känner att hungern kommer krypande.

”Vanliga” dagar funkar det rätt bra med maten men dagar när jag håller på till 21.00 har jag svårt att få ihop det. Vad och hur ska jag äta på sen-em/kväll för att det ska bli så bra som möjligt?

Hälsningar Lotta


Hej Lotta,

Jag förstår dilemmat! Nu vet jag inte om du har möjlighet till någon matlagning mellan arbetet och kvällsmötet, men jag rekommenderar dig att äta en större måltid ca 17. Planera så att du kan ta med dig en matig sallad till middag eller helt enkelt ta med en matlåda till dessa kvällar och äta innan mötet. De andra dagarna skrev du att du brukar äta ett lagat mål mat, se då till att det blir lite över så att du kan göra en matlåda att ta med till möteskvällen. Det kommer att innebära att du äter lite tidigare dessa kvällar men när du då kommer hem kan du ta en kopp te och en grov smörgås utan att det gör något. Eller frukt om du känner att det räcker.

Lycka till!

Hälsningar Susanne

42-16935671


Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar