Annons
16 juli 2010

Låt inte hettan ta över förnuftet!

Den här härliga värmen kan lätt göra att alla goda vanor och rutiner faller.

1) Gott med något läskande! Välj ingen söt dryck, utan ta vatten och smaksätt den med citron, melon, äpple, apelsin ja det du gillar! Köp en soda-stream så att du får lite kolsyrat vatten! Söta drycker ger mycket energi och den energin ger oss ingen mättnad utan bara onödiga kalorier. Kom ihåg att alkohol också innehåller en massa kalorier!

2) Kom ihåg att äta även om du inte är speciellt hungrig till lunch! Då håller du blodsockerkurvan jämn och slipper sötsuget och slipper bli vrålhungrig. Det är så lätt att man överäter nästa måltid och får i sig för mycket energi=kalorier som lätt leder till en viktuppgång. Nu på sommaren när det är varmt och man inte känner någon hunger då kan det vara bra att äta något lätt så som en sallad. Ta dina favoritgrönsaker och mixa med någon proteinkälla och ringla över en enkel vinegrette och där har du din sallad!grönsaker

3) Utnyttja vädret och motionera! Tänk på bortförklaringarna som lätt kommer på vintern; det är mörkt, kallt, finns ingen ork osv Utnyttja ljuset och gå upp tidigt och motionera medan det fortfarande är något så när svalt ute! Tänk så skönt att det är uppehåll så att man slipper vara ute i regnet (även om det skulle vara skönt med lite..) Rör på dig så mycket du kan under morgontimmarna och kvällarna för mitt på dagen orkar man inte! Simma, gå, spring, spela badminton i vattnet!

Njut och ha en skön helg!
Varma hälsningar
Susanne

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar