Annons
20 maj 2010

Läsarfråga: Nyttiga snacks under golfrundan? Vill gå ner i vikt?

Hej!
Skulle gärna vilja få tips på små ” snacks” att äta under golfrundan. Även om jag äter havregrynsgröt med lite hallon och linfrön till frukost räcker det bara en bit på vägen. För stor frukost känns inte bra. Det blir svårt att röra sig med full mage. En runda tar ju ibland uppemot 5 tim och koncentrationen sjunker ofta efter ett tag.
För en tid sedan spelade jag med en person som bakat sitt eget snacks av nötter torkad frukt och äggvita. Har du kanske recept på något liknande och gärna med lite kalorier.
Eftersom jag också försöker gå ned 5kg nyttjar jag golfen som endel i träningen. Försöker träna på gymmet 2ggr i veckan ( blir mest vintertid). Vågen rör sig väldigt sakta. Har du kanske ett förslag på att bränna mer fett?

mvh
Carina

 Hej Carina,
Jag skulle om jag vore du hacka 2-3  mandlar i gröten och lägga till ett kokt ägg så att du får protein som gör att du kan hålla dig mätt längre. Nu när du vill gå ner i vikt så ska du ju inte fylla på med så mycket energi som du själv skriver. Efter nio hål skulle jag ta en grov matig smörgås med kalkon och keso och en kopp kaffe eller te, alternativt en knuten näve nötter och torkade frukter eller en hemmagjord bar. Om du vill ha en bar så har jag ett recept nedan som är bra. När det gäller att få fart på viktnedgången så skulle jag rekommendera något som kräver lite mer av dig, som tex en superrask promenad med lite småjogg i så att pulsen går upp ordentligt.  Aktivera dig så att du får upp pulsen rejält. Du blir bättre på att bränna fett om du har bra kondition så en joggingrunda per vecka kan göra susen. Om jogging är för jobbigt så variera dig under rundan genom att  gå/jogga/gå/jogga. Om du kan så rekommenderar jag dig att bära golfbagen också, det gör att du får jobba hårdare.

 Powerbars av Jacob Wismar
2 dl havregryn
2 dl blandade nötter, fröer och kärnor
2 dl blandad torkad frukt
1 dl naturell yoghurt
2 tsk pepparkakskrydda*
1 msk honung
En nypa salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 110˚C. Grovhacka nötterna och den torkade frukten.
2. Blanda med resten av ingredienserna i en bunke. Blanda ordentligt till en ”deg”.
3. Forma till snygga bars.
4. Lägg dem på smörpapper och grädda dem i ugnen ca 1½ timme.
5. Låt svalna och rulla sedan in varje bar i folie eller papper. Förvara torrt.

Lycka till!

Soliga hälsningar
Susanne

bars
                                            
                                                                                                                                                                                        Foto: Frida Wismar      


Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar