Annons
7 maj 2010

Läsarfråga: Trött på att gå upp i vikt av att bara titta på maten, vad ska jag göra?

Hej!
Jag är en kille på 27år väger 100kg och är 178 lång Vilket är ditt bästa tips till mej? Hur många kalorier bör jag inta per dag .
Går upp i vikt bara jag tittar på maten. Trött på detta men hur gör jag?

Mvh Roger

 Svar:

Hej Roger,

Jag skulle rekommendera dig att lägga dig någonstans mellan 1600-1800 kcal för att se vilken effekt detta har. Dra tillfälligt ner på kolhydraterna så att fördelningen hamnar på 45 E% kolhydrater, ca 20-25 E% protein och 30-35 E% fett. Välj gärna potatis, råris, matvete, bulgur och om du ska äta pasta så ta fullkorn- eller fiberpasta (50 g okokt). Ät den större delen av kolhydrater till frukost och lunch och mindre till middag och kvällen. Använd måltidsfördelningen; frukost, lunch och middag samt 2 mellanmål som du lägger då du mest behöver det tex eftermiddag och kväll (kvällsmål). Använd gärna flytande margariner och olja när du lagar maten och välj gärna också fisk, kyckling, skaldjur och vilt i första hand och ät rött kött så sällan du kan. Se till att du fyller ½ tallriken med grönsaker och rotfrukter till lunch och middag och ta bara 1 portion mat då du äter. Försök välj bort såser eller ta max ½ dl sås till måltiden. Drick endast vatten som dryck med undantag för lördagen då du kan unna dig 1-2 glas av något annat.

Sist men inte minst: motion, motion och motion! Se till att röra på dig minst 1 timma om dagen och då att pulsen går upp ordentligt.

 Lycka till!
// Susanne

j0437355

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar