Annons
27 september 2010

Läsarfråga: Ska tävla nattetid – hur bör jag äta?

Hej!!

Det är så att jag ska vara med i en konstig men rolig tävling. Den går till så att man i lag om två ska vandra runt i Sthlm under 12 timmar (från 8 på kvällen till 8 på morgonen) och hitta olika kontroller. Problemet är att förra gången jag var med i den här tävlingen så åt jag innan jag åkte hemifrån sen hamnade jag på McDonald’s vid 12-tiden, i en kiosk med godis och nått drickbart kl. 3 och slutligen på McDonald’s igen vid 8 på morgonen. Jag förstår ju själv att det här inte är den bästa sammansättningen för den här typen av träning om man nu kan kalla den det men jag undrar om du kan tipsa om vad jag borde äta för att orka hålla igång. Eftersom att jag går hela tiden vill jag inte bära med mig för mkt mat i en ryggsäck men nått mål och några frukter eller grönskar kan jag ju faktiskt ha med mig men annars blir det att jag vänder mig till gatukök…
Jag är 173 cm och väger 70 och jag vill hellre gå ner i vikt än upp.
Tack för hjälpen!
Mvh Louise

Hej Louise,
Ja, det var en konstig tävling men säkert rolig! Jag skulle satsa på att försöka äta en bra middag innan tävlingen, med pasta/ris/potatis så att du får kolhydrater. Sedan har du med dig frukt som mellanmål och en termos med en lättare varm soppa och smörgås som du kan äta framåt småtimmarna. Ta med dig lite extra frukt och nötter som du kan ta till när orken tryter. Du skulle kunna skiva lite frukt och sedan köpa en keso i en nattöppen butik. Ett annat tips kan vara att du steker nyttigare pannkakor som du äter kalla när du har behovet. Men tror att du kan klara dig på middagen, lite frukt och en varm soppa. När du sedan är framme och har avslutat tävlingen så rekommenderar jag dig att äta en frukost innan du lägger dig för att sova. Försök sedan att äta dina måltider som vanligt dagen efter så att du inte hamnar i en ond cirkel. Det är lätt att sova för länge, missa lunchen och då bli extra hungrig och överäta eller välja ”dålig” snabbmat vid nästa måltid.

Lycka till!
Mvh Susanne
Assorted fruit

Läs mer om:  energi, snabbmat, soppa, tävling

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar