Annons
19 mars 2010

Läsarfråga: Räcker det med frukt efter träning?

Hej Hej,
jag är en tjej som är 16 år, väger ca54kg och är typ 160 lång. jag har några frågor som jag gärna skulle vilja ha svar på.
Jag tränar boxercise 2 ggr i veckan och springer 1h 2 gånger i veckan, jag tränar bara för jag vill få en fastare & snyggare kropp. de jag undrar handlar om kosten. om jag nu äter frukost, sen lunch i skolan sen säger vi att jag kommer hem tre och äter riktig mat då (för den brukar oftast vara klar tills jag kommer hem) sen börjar boxercisen klockan sex och håller på i 75 min är det för lite då att bara ta några frukter efter träningen ?, har svårt att äta lite senare om jag har hållt igång hela dagen, för jag har hört att det är viktigt att äta efter träningen är det för lite jag äter efter ?

Skulle vara så tacksam för svar, det här är verkligen ett problem för mig!
// Ida

Svar:

Hej Ida,

Ja, det är lite för lite med några frukter efter träningen. Du behöver både kolhydrater och protein så jag skulle rekommendera dig att äta något matigare efter träningen. Det skulle kunna vara en omelett med grönsaker och en smörgås eller en smörgås med t ex keso och kalkon/skinka samt ett kokt ägg eller en tallrik vaniljyoghurt och fruktsallad och 1 msk hackade nötter. Du skulle också kunna göra en milkshake/smoothie på 2 dl yoghurt, 1 banan och någon annan frukt tex frysta mangotärningar och vill du lyxa lite så ta några msk glass i också. Smoothie/milkshake är ett bra alternativ om du har svårt att äta något efter träningen. Vissa har en tendens att känna sig mätta efter träning trots tom mage och då är det bra att kunna ta till något flytande.

 Lycka till!

Bästa hälsningar
Susanne

Omelett

http://www.flickr.com/photos/loridstone

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar