Annons
30 mars 2010

Läsarfråga: Hur ska jag äta för att gå ner i vikt?

Hej, hur ska jag äta för att gå ner i vikt?

Jag väger 79 kg och är 160 cm lång.

Jag har stillastittande jobb och rör mig inte mycket.

 Best regards/Med vänliga hälsningar

Elisa Pitra

 Hej Elisa,
Ja, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den här frågan. Vi är alla olika och kommer att behöva lite olika sätt att få ner i vikt! Men jag ska försöka ge dig några tips på vägen.

Först och främst måste du börja aktivera Dig på fritiden och hitta en motionsform som passar dig. Rör på dig varje dag minst 30 minuter men gärna mer, så att du får fart på ämnesomsättningen.

 Sen får du börja med att titta på måltidsordningen. Ät frukost, lunch och middag samt 1-2 mellanmål varje dag. Se till att alltid ta 1 portion mat, och att tallriken inte hör till de största varianterna. Välj gärna att äta från en mindre tallrik, ja kanske till och med en asjett. Och lär dig känna av kroppens signaler, när är du hungrig, sugen, mätt osv Kolhydrater så som pasta, ris och potatis tar du en näve av och sen fyller du tallriken till hälften med grönsaker, rotfrukter och råkost. En dryg näve kan du äta av kyckling, fisk, ägg, skaldjur och kött. Till mellanmål kan du äta en frukt och några nötter, ett tiotal.  Ät på samma tidpunkt varje dag, hoppa inte över någon måltid och ät långsamt.

Lycka till!

Bästa hälsningar
Susanne

Kommentarer

  1. Besa AH,  17 maj, 2010 20:15

    Hej! Hur ska jag gå ner i vikt,är 1,63 lång,och väger 92 kg,jobbar i kök o alltid stres,rörligt och stresigt….

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar