Annons
27 oktober 2010

Läsarfråga: Hur får jag energi till ridningen?

Hej,
Jag har en fråga om att äta före träning, för att få mesta möjliga energi. Jag har ofta bråttom hem från jobbet och har max 1 tim på mig att äta innan jag ska rida 1 tim. Det är det mest ansträngande jag gör, en stor och tung häst. Jag blir helt slut eller illamående, man har ju inga vattenpauser heller när man rider.

Jag brukar göra en smoothie med drickyoghurt och banan och ett knäckebröd med leverpastej, men kanske resten av dagen inte blir optimal? Jag äter alltid ordentlig frukost, lunch som den serveras här på jobbet, husmanskost ofta fisk med mycket grönt. Sen blir det kaffe och en banan på eftermiddagen.

Har du något tips för hur jag kan orka mer? Jag har börjat med återhämtningsdryck efteråt, men det känns som att det är att börja i fel ände.
Vänliga hälsningar
Maria

Svar:
Hej Maria,
Det är alltid svårt att veta hur mycket man behöver äta för att få rätt mängd energi till sin träning. Jag skulle rekommendera dig att fortsätta äta frukost och lunch som du gör. Drick 1,5 liter vatten under dagen och fyll på även efter ditt pass. Om det går skulle jag rekommendera dig att äta ett större mellanmål ca 2 timmar innan ridningen. Du kan fortsätta dricka en smoothie men ta även en grov mjuk smörgås med pålägg och några nötter/mandlar. Eller ta en tallrik med yoghurt, müsli, nötter och skiva i en banan eller annan frukt. Du kan även nu ta en kopp kaffe. När du sedan kommer hem från ridningen äter du en varm måltid för att fylla på med energi.

Ta med dig mina rekommendationer men prova dig gärna fram och ha med dig lite nötter extra då energin tryter.
Lycka till!
Hälsningar
Susanne

Läs mer om:  energi, mellanmål, nötter

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar