Annons
28 juni 2010

Läsarfråga: Frukosten; hur viktig är den?

Hej!
Jag har en fråga angående frukost. Jag har ganska svårt att äta frukost men har upptäckt att smoothie är något som faktiskt funkar. Är det en bra frukost? Och räcker detta eller behöver jag ändå lägga till ex. en macka?

 Tack för svar!// Liz

 Svar:
Hej Liz,
Som du säkert har hört så är frukosten en viktig måltid, kanske den viktigaste på hela dagen och det är säkert därför du ställer frågan. Att äta frukost har visat sig vara mycket betydelsefull för just viktkontroll. Men forskare vid Karolinska institutet, som studerat 3607 Stockholmare, visade också att det fanns en klar koppling mellan oregelbundna måltidsvanor och riskfaktorer för hjärtsjukdomar som ökat midjemått, ökad insulinresistens och högt blodtryck.

 Fördelar med frukost
• Lättare att hålla vikten
• Bättre koncentrationsförmåga
• Bättre minne
• Mindre sug efter skräpmat

 Eftersom man inte får så bra mättnadssignaler upp till hjärnan av dryck och kall föda så kan jag rekommendera dig att dricka något varmt före din smoothie. Gärna grönt te som kan öka din ämnesomsättning lite. För att toppa detta kan du också äta en liten fullkornssmörgås med t ex kalkon och paprika och på så sätt kommer du med stor sannolikhet att få en bra mättnad och stå dig längre.

 Lycka till!
Mvh Susanne

te

Kommentarer

  1. Alexandra,  25 oktober, 2010 21:06

    Hej.
    Jag tänkte fråga om tipset ovan angående grönt te. Gäller detta alla gröna théer eller bara vissa? & har du isåfall något bra tips på ett speciellt grönt thé?
    Mvh Alexandra

  2. Njut av härlig frukost i helgen – 10 recept! | Måbra,  18 mars, 2011 14:12

    […] Börja din viktminskning med en rejäl frukost MåBra testar: Så (o)nyttiga är frukostflingorna Frukosten; hur viktig är den? Så bakar du ditt eget, nyttiga frukostbröd […]

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar