Annons
21 december 2010

Julbordets härligheter

Hur går det nu med vikten när all härlig julmat och julgodis kommer fram på borden?Du behöver ju inte stå över julbordet även om du känner att du behöver hålla igen. Allt handlar om mängden så ta bara av det där du är allra mest sugen på och ta lite av det.

Ett bra tips är att ta två små tallrikar, då kan du tänka att du tar en förrätt med sill och lax och sedan en tallrik med den varma maten. Begränsar du dig till det så slipper du bli övermätt och få i dig för mycket energi. Du kan dessutom fylla tallriken med grönsakerna på julbordet; rådkålen, grönkål med mera.

Försök att ha samma måltidsordning som du har normalt. Kom ihåg att kan bli många dagar/kvällar man ska träffa släkt och vänner och umgås över middagar och kafferep. Försök att planera så att du alltid har ätit mat innan det är fikadags med släkten och fulla bullfat, då blir det lättare att begränsa sig. Alltså behåll dina måltidsrutiner även under helgerna.

Mer mat – mer motion! Planera in motionen under din ledighet och förslå en långpromenad efter maten med släkt och vänner. Det är alltid någon som tycker att det var en god idé och följer med ut i friska luften.

Gå ner i vikt under jul? Nej det är ju inte nödvändigt! Tänk inte att du måste gå ner i vikt under jul och nyårshelgen men det kan ju vara skönt att slippa gå upp i vikt!

Ha en underbar jul!
Bästa hälsningar
Susanne

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar