Annons
9 december 2009

Jag blir inte mätt

Fråga:

Oavsett hur mycket jag äter så blir jag hungrig direkt igen, känner ett ständigt matsug. Kan ni ge tips på vad jag kan äta som mättar utan att jag går upp i vikt? Tyvärr klarar min mage inte av så fiberrik mat. Har läst om bantningspiller som tar bort hungern. Är de bra?

Svar:

Tyvärr brukar produkter som lovar viktnedgång och större mättnadskänsla inte fungera så bra. Det är bättre att fylla magen med grönsaker, rotfrukter och råkost som ger bra mättnadskänsla. Proteinrika livsmedel mättar också bra. Prova att äta mer fisk, kyckling, ägg och skaldjur. Dra gärna ner lite på kolhydratintaget så att du inte får i dig för mycket energi.

Tänk på att man ofta blandar ihop hunger och sug. Suget handlar ofta om en vana – att man vill ha något gott framför tv:n till exempel. Ersätt inte godis och chips med andra livsmedel utan försök att jobba bort vanan att du måste tugga på något i vissa situationer.

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar