Annons
4 juni 2010

Hjälp mig! Vill gå ner i vikt men magen bara sväller.

Hej!


Jag har problem med att gå ner i vikt. Jag tränar 3-4 dagar i veckan. Jag äter nyttigt med 3 mål om dagen och mellanmål. Har också de 2 sista veckorna inte ätit potatis, pasta ,ris eller bröd. Utan kött eller fisk och massa grönsaker.

Hållt på med detta sen strax innan nyår men inget händer på vågen. Tvärtom så sväller magen mer för varje vecka så nu kan jag knappt knäppa mina byxor. Och jag har såna fruktansvärda gaser i magen. Tycker att det är väldigt pinsamt då jag inte kan hålla mig o det luktar fruktansvärt. Och säg inte att det är normalt för det är det inte. Har gaser från det att jag vaknar till att jag går i säng. Men det är värst efter att jag har ätit lunch.
Så vad gör jag? Jag vill gå ner i vikt och slippa ha alla dessa gaser. Kan det vara något med gluten eller laktos. Kan tillägga att jag äter havregrynsgröt till frukost vid 6, och lite fil med flingor eller en smörgås vid 10.

 Hjälp mig!!!

 Mvh Annelie

 Svar:
Hej Annelie,

Det är klart att det inte är normalt med så mycket gaser och jag förstår att det är väldigt jobbigt. Det skulle kunna vara en laktosintolerans eller känslighet och du skulle självklart kunna testa med låglaktos eller laktosfri mjölk under en till två veckor för att se om du blir bättre. Det kan också vara så att du reagerar på den förändring som du gjort med kosten. Ett alternativ kan då vara att faktiskt börja äta lite mer kolhydrater igen, men inte mer än en näve till lunch och en näve till middag. Är du mer stressad än vanligt? Det kan ju självklart också påverka magen, men det har du säkert tänkt på. Laktobaciller är bra för tarmfloran så ett intag av sådana skulle kanske kunna lugna din mage något. Det finns massor med probiotiska produkter i kyldisken vid mjölkprodukterna och på apoteket (tex shots, tuggtabletter, magdroppar mm). Probiotika är inte bara bra för magen utan också för immunförsvaret så det skadar inte att prova.

Om vi fokuserar på viktnedgången så kan du behöva fundera på portionsstorleken. Hur ser dina portioner ut? Kanske är de lite för stora? Hur mycket blir det till mellanmål? Är mellanmålen för stora? Ett mellanmål kan vara en frukt och 10 nötter.

Det är väldigt bra att göra en förändring i träningen då och då för att ”chocka” kroppen lite och få fart på förbränningen. Du kan behöva öka intensiteten i dina träningspass så att du får upp pulsen mer än du brukar och välj gärna konditionskrävande pass. Ju bättre kondition du har desto bättre blir kroppen på att använda fett som energikälla.

 Lycka till!

Hälsningar Susanne

Kommentarer

  1. Tinna,  18 juli, 2010 12:53

    Làter som min mage, detta har hjälpt mig: laktos intolerans och vetemjöl intolerans hör ofta ihop. Glöm làg eller laktosfri mjölk. Inte heller soja mjölk. Bara havre mjölk och uteslut totalt allt VETEmjöl. En del dinkel bröd gàr bra att äta men rosta brödet. Innan du börjar denna diet ge din mage en rengöring/uttömmning (laxerande) och fasta (vatten och ört te) om du kan i 24h. Diskutera med din läkare för att vara säker. Hoppas det förändrar ditt liv som det gjort mitt. Lycka till!

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar