Annons
23 juni 2010

Glad midsommar! Mumsa gott och röra på påkarna ska jag göra!

Tänk att det är midsommar redan! Det jag kommer att tänka på är midsommarmaten, som står för sill, potatis och nubbe. En dag som lätt fylls på med extra energi av allt gott på bordet! Silllunch, kaffe och fika och sen grillningen på kvällen! Jag ska se till att njuta ordentligt men äta med måtta.
Jag ska fira med mina nära och kära och något vi ska ha på bordet är definitivt färspotatis! Potatisen ger oss kostfibrer och flera viktiga vitaminer och mineralämnen. En stor del av vårt intag av kalium och B-vitaminer kommer just från potatis.  Sillen innehåller en massa omega-3 så den ska vi också njuta av. Det som lätt kan bli för mycket av en sån här dag är alkoholen! Om du tar en 33 cl starköl och en snaps  ger de lika mycket kalorier som ett stort wienerbröd eller 11 dl jordgubbar. Tur att jag inte är så förtjust i nubbe. Ett tips är att se upp med den kaloririka alkoholen alltså.

När silllunchen är intagen så kommer jag att masa mig ut på gräsmattan för diverse lekar och dans runt  midsommarstången i solen. Och jag ska dansa massor så att jag gör av med lite av den energi jag stoppat i mig. Samtidigt kommer jag dessutom ha roligt. Det kanske får plats lite grillat i magen senare om det blir mycket lek och dans, eller hur?!! Jag tror att det får bli vitlök och chilimarinerad scampi på kvällen!

Jag önskar Er glad midsommar! Njut av midsomarmaten och få fart på dansen runt midsommarstången!
Det ska jag!

Susanne
CRB003237


Läs mer om:  chili, frukt och grönt, potatis

Kommentarer

Inga kommentarer än.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar