Annons
1 februari 2010

Frukt och grönt

Längdskidspår

Jaha då var det redan februari. Jag känner inte att jag hänger med!

Jag kommer precis in efter en tur i skidspåret och jag mår så bra! Jag vet inte riktigt vad som händer men det är ju så fantastiskt skönt att åka, även de gånger man har lite bakhalt.

Otroligt glädjande att man nu kan se att svensken har ökat sin frukt och grönt konsumtion. Uppsala Nya tidning berättar om en studie som är gjort i Uppsala.  Nu äter män  i genomsnitt 4,7 portioner per dag medan kvinnorna äter 5,4 portioner. Männen har ökat sin konsumtion med två portioner sedan Livsmedelsverkets kartläggning om matvanor på 1990-talet. Det finns ju så mycket mer frysta wok- och grönsaksblandningar idag än tidigare, men svensken föredrar trots det att äta råa och färska frukter eller grönsaker. Och jag kan hålla med att det är mycket godare med färska frukter, grönsaker och rotfrukter.

Det som är så bra med nätet är att man kan få så mycket tips, råd och hitta massor av recept! Så ut och leta härliga recept på grönsaksrätter!

Ha en härlig dag!

Mvh Susanne Gustafsson

Läs mer om:  frukt och grönt

Kommentarer

 1. Marita Skåne,  03 februari, 2010 14:44

  Hej!

  Ja, vilken vinter vi ha det är friskt man blir ännu piggare. Inte så roligt när man kör ute på vägarna visserligen har jag en bra bil men ändå man måste vara observant och hålla avstånd.
  Till er där ute håll avstånd, snälla!

  Vad vet du om `Ditox´ rensar kroppen…är det verkligen bra? Man kan köpa det i hälsokostaffär, jag bara måste fråga dig!

  Mvh

  Marita Skåne

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar